Slaapzak op verzoek.

Vorig weekend kreeg ik, via een bekende, een verzoek om een speciale slaapzak te maken.
Een mooi tricot slaapzak met een grote knoop aan de onderkant. Een geweldig mooi en lieflijk ontwerp, maar of dit ontwerp even praktisch is, dat was een vraag voor mij. Mijn bedenkingen waren oa: onder de deken komt een grote knoop te liggen, als je je kindje uit bed tilt hangt die knoop, wat natuurlijk het nodig gewicht heeft aan het lijfje van het kindje en voor dit ontwerp heb je veel stof nodig.

Na een aantal berichten over en weer met de aanstaande moeder, waren we er uit hoe de slaapzak er uit moest komen te zien. Ik vond enigszins een patroon die ik kon gebruiken en waar ik het patroon ben gaan aanpassen, hierbij kwamen mijn patroonteken lessen toch weer eens van pas!
De aanstaande moeder had een mooie stof gezien en die hebben we besteld en ben ik ondertussen een proefmodel gaan maken voordat ik de mooie stof met flamingo’s ging gebruiken. Het proefmodel was aardig gelukt, met hier en daar een kleine ¬†aanpassing, werd de mooie lap geknipt en kon het naaien beginnen. Erg leuk om te doen, weer eens wat anders dan al die mutsje en boxpakjes.

De foto laat het resultaat zien.
Zo zie je maar weer, bij BasisBbayBox is veel mogelijk.